Scurt Istoric

Scurt Istoric

       La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna este consemnată de Marele Dicționar Geografic al Romîniei ca fiind formată doar din satul eponim și aflată în plaiul Cricov. Satul data de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, având o populație de 811 locuitori, o biserică zidită la 1799, și o școală publică datând de la jumătatea secolului al XIX-lea. Pe atunci, satul Cioceni făcea parte din comuna Tomșani, ar satele Albești-Muru și Vadu Părului formau pe atunci comuna Albești-de-Mur, care a fost desființată însă în 1968 și inclusă în comuna Albești-Paleologu.

       În 1925 comunele Albeștii-Mur și Albeștii-Paleologu sunt consemnate în aceeași plasă și în aceeași configurație, prima având 1782 de locuitori, iar a doua — 1112.

       În 1938, atât comuna Albești-Muru, cât și comuna Albești-Paleologu au fost incluse în plasa Urlați a județului Prahova. La desființarea județelor, după 1950 ele au trecut în regiunea Prahova, și apoi în raionul Mizil al regiunii Ploiești. Comuna Albești Paleologu a înglobat și comuna Albești-Muru, precum și satul Cioceni și a căpătat întinderea actuală, după care, în 1968, comuna rezultată a revenit la județul Prahova, reînființat.

Peisaj Albesti

Sursa: https://ro.wikipedia.org

Copyright © 2024 Primaria Albesti-Paleologu. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.