Scurt Istoric

       La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna este consemnată de Marele Dicționar Geografic al Romîniei ca fiind formată doar din satul eponim și aflată în plaiul Cricov. Satul data de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, având o populație de 811 locuitori, o biserică zidită la 1799, și o școală publică datând de la jumătatea secolului al XIX-lea. Pe atunci, satul Cioceni făcea parte din comuna Tomșani, ar satele Albești-Muru și Vadu Părului formau pe atunci comuna Albești-de-Mur, care a fost desființată însă în 1968 și inclusă în comuna Albești-Paleologu.

       În 1925 comunele Albeștii-Mur și Albeștii-Paleologu sunt consemnate în aceeași plasă și în aceeași configurație, prima având 1782 de locuitori, iar a doua — 1112.

       În 1938, atât comuna Albești-Muru, cât și comuna Albești-Paleologu au fost incluse în plasa Urlați a județului Prahova. La desființarea județelor, după 1950 ele au trecut în regiunea Prahova, și apoi în raionul Mizil al regiunii Ploiești. Comuna Albești Paleologu a înglobat și comuna Albești-Muru, precum și satul Cioceni și a căpătat întinderea actuală, după care, în 1968, comuna rezultată a revenit la județul Prahova, reînființat.

Peisaj Albesti

 

Sursa: https://ro.wikipedia.org

Contact

                Comuna Albesti-Paleologu
  Judetul Prahova
  Tel: 0244 232 853
  Fax 0244 232 853
   
  Trimite-ne un e-mail

Curs Valutar

Copyright © 2019 Primăria Albești-Paleologu. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.